top of page
P1040413_edited_edited.jpg

Holistisch 

Leefstijl

Coaching

                                                             

Holistisch Leefstijl Coaching: Image

Velen zien holistisch coachen als 'zweverig'. Maar het is alles behalve dat! Wat is holisme eigenlijk precies? Het woord komt van het Griekse "holos" en betekent: het geheel. Als holistisch leefstijl coach kijk ik naar jou als één geheel. Dat wil zeggen: gedragsmatig, emotioneel, je lichaam, voeding en beweging en energetisch.

Gedrag en emoties

Als het gaat om gedrag en emoties, denken we vaak dat we alles zelf in de hand hebben, dat we bewuste keuzes maken. Maar klopt dit wel? We worden voortdurend beïnvloed door onze omgeving en handelen vaak zoals we het geleerd hebben van ouders, leraren, vrienden of anderen. Onderzoek toont zelfs aan dat 95% van ons dagelijkse gedrag onbewust gebeurt.

Je lichaam, voeding en beweging

Voeding en beweging heeft ook veel invloed op ons leven en ons lijf. Gezonde voeding en beweging versterkt je weerstand en zorgt ervoor dat je ´goed in je vel zit´. Een wandeling maken voelt goed en doet goed! Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Energetisch

Waar krijg je energie van (bijvoorbeeld een fijn gesprek, een knuffel) en wat neemt energie van je (bijvoorbeeld van een ruzie)  Als je energetisch uit balans bent is dat voelbaar en zichtbaar. Want als je lichamelijk uit balans bent, heb je pijn. En als je op het emotionele gebied uit balans bent, ben je verdrietig en op mentaal gebied heb je last van piekeren. Dus wat vind jij belangrijk? Waar sta je voor? Welke normen en waarden vind jij belangrijk?

Je lichaam als één geheel

Dit alles samen bepaald hoe jij je gedraagt, reageert en handelt in het leven.  Dus als je ergens mee zit, kijk dan ook eens op welke andere vlakken je verandering merkt.
Wanneer je er dus van bewust bent dat je lichaam als één geheel werkt, kan je stap voor stap toewerken naar wat je echt wilt en kan! Want je hebt een beslissing genomen met je hoofd, je hart en je buik, met je hele lichaam.

Holistisch Leefstijl Coaching: List
IMG-20190903-WA0013.jpg

De Kolibrie coaching

SPECIAAL VOOR VROUWEN VANAF 42 JAAR


42 jaar, waarom die leeftijd?

Iedere 7 jaar komt elke vrouw geleidelijk in een andere levensfase. 

Elke fase kenmerkt zich door belangrijke veranderingen.

Rond deze levensfase begint vaak de overgang. Bij de een wat duidelijker dan bij de ander, maar je hormonen veranderen, het hoofd en het lichaam beginnen andere ideeën ten opzichte van elkaar te krijgen en dit kan verschillende vragen oproepen.

Holistisch Leefstijl Coaching: List

Wat gebeurt er toch met mijn emoties?

Steeds maar weer alle ballen in de lucht houden, zorgen voor je gezin, werk, familie, vriendinnen, sporten.. Tijd voor jezelf schiet er dan vaak bij in. Maar er verandert iets.. je reageert anders.. je voelt je anders.. je denkt misschien wel anders. Ben ik wel de persoon geworden die ik wil zijn?

Wat doet het met je als jou kinderen ouder worden?

De omgang met je kinderen wordt waarschijnlijk anders. Ze hebben niet meer zoveel zorg nodig. Ze krijgen andere behoeftes. Dat betekent loslaten... maar aan de andere kant ook meer tijd voor jezelf.

Hoe ga ik om met veranderingen in mijn lichaam?

Ook je lichaam verandert langzaam. Er kunnen extra kilo´s bijkomen, je huid wordt droger en minder elastisch waardoor er rimpels kunnen ontstaan, opvliegers, nachtelijk zweten, slecht slapen...

Hoe vind ik balans tussen thuis en werk?

Je voelt misschien de behoeft om minder te gaan werken of wellicht juist meer. Wat komt daar bij kijken? En wil ik dit werk wel blijven doen tot mijn pensioen? Hoe laat ik stress los en krijg ik weer rust in mijn lijf?  Wat houdt je tegen een stap vooruit te zetten?

Luister niet teveel naar je hoofd

Kijk met nieuwsgierigheid naar jezelf, zonder een oordeel te vormen. Stel jezelf vragen zonder meteen te antwoorden en voel wat je lichaam je vertelt. Ervaar dit gevoel, loop er niet van weg of probeer het niet te onderdrukken.

Helderheid, zie weer wat je dromen zijn!

Je krijgt helderheid en inzicht waardoor angst en onzekerheid verdwijnen. Je zelfvertrouwen groeit. Hierdoor ben je instaat bewuster je eigen beslissingen te nemen zodat je jouw pad loopt.

Kom in contact met jezelf, ik begeleid je graag!

Wandelend in het bos, gaan we samen op pad en luister ik oordeelloos naar jouw verhaal. We zorgen er samen voor dat er weer rust en helderheid in je hoofd komt en jij weer aan het roer staat van jouw leven.

Spannend...

Het is misschien spannend om jezelf eerlijk in de spiegel aan te kijken en stappen te zetten in een andere richting. Maar het zijn wel de stappen die jij wil, ze zorgen ervoor dat je verder kan en je weer de regie hebt over je eigen leven.

Welk pad je neemt, bepaal jij. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en dan loop ik binnenkort graag een stukje met je mee!

P1040441_edited_edited.jpg

Welk pad je neemt, bepaal jij. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Holistisch Leefstijl Coaching: Welcome

Mijn werkwijze

Kennismaken

Het eerste gesprek is om elkaar te ontmoeten. Kennis te maken. Jouw hulpvraag helder te krijgen.

Ook bepalen we of we samen het coaching traject in gaan. 

Dit gesprek is gratis.

Coaching traject

Het coaching traject bestaat uit 4 á 5 wandelingen in de mooie natuur. Elke wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en vinden om de 2 weken plaats. We lopen in het Borculose bos, langs wijde velden en kronkelige beekjes.


Waarom in de natuur?

De natuur geeft rust, ontspant, prikkelt je zintuigen. De frisse lucht zorgt dat je vrij kan ademen. Je lichaam wordt actief van het wandelen. Het bloed stroomt beter doordat er meer zuurstof komt. Je verstand en emotie worden op elkaar afgestemd door het ritmisch bewegen van het wandelen. Tijdens het wandelen worden gelukshormonen in je brein aangemaakt wat de stress verlaagt.

Holistisch Leefstijl Coaching: About Me

Heb je een vraag?
Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in en je hoort van me.

Thanks for submitting!

Holistisch Leefstijl Coaching: Contact
Holistisch Leefstijl Coaching: Testimonials

Yvonne komt open en enthousiast over, ik voel me op mijn gemak bij haar. Ze begint altijd met een ademhalingsoefening of bodyscan en daar word ik rustig van, zodat ik me beter kan focussen op het gesprek.

Holistisch Leefstijl Coaching: Text
bottom of page