top of page

Waarom een ademcoach?

Ademhalen gaat toch vanzelf?

Dat klopt, ademen gaat vanzelf. Dat is reuze fijn als je weet dat je gemiddeld 25.000 keer per dag ademt! Fijn dat je daar niet bij na hoeft te denken, dat het vanzelf gaat (in principe. als er geen longziekte of iets anders vervelends is waardoor je moeite hebt met ademen)

​

Dat ademen vanzelf gaat, daar zit ook je valkuil..

Je ademhaling past zich automatisch aan de situatie van dat moment. Erg handig!  Als.. je maar ook weer tot rustige en functionele ademhaling komt,  je 'buikademhaling'. Kort gezegd, langzaam ademen, laag in je buik en door je neus

​

Door de drukte die je hebt van alle dag komt dat er vaak niet van..

Je bent zo druk met van alles en nog wat dat we tussendoor niet kunnen-willen-mogen rusten. Je kent dat wel, eerst nog even die boodschap en dan.. kom je thuis en valt je oog op de was die daar al eventjes ligt te wachten om opgevouwen te worden. Of nog even die mail beantwoorden en dan.. zie je weer wat anders wat ook nog 'moet'

​

Bed tijd, eindelijk, rust en slapen..

Eh, nee..toch niet. Daar begint het gemaal,  gepieker en gestaar naar het plafond.. "Morgen wel even er aan denken dat ik haar nog bel om die afspraak te verzetten." "Waarom deed hij nou zo boos tegen mij, doe ik het niet goed?"

Dááág nachtrust.. en geen goede nachtrust merk je de volgende dag. Je krijgt minder gedaan, je bent minder gefocust en misschien wel een kort lontje krijgt

​

Een ademcoach laat jou ontdekken hoe jij met je adem kan 'spelen'

Hoe jij je adem kunt inzetten bij stress momenten, hoe jij optimaal gebruik kan maken van je ademhaling voor een gezond lichaam, een ademcoach helpt jouw door je adem je trauma te verwerken, je... (nog wat noemen)

​

Verschillende ademcoaches en technieken

Het is een breed gebied zoals je hierboven hebt kunnen lezen. omdat ademhaling invloed heeft op lichamelijk gebied, je denken en op emotioneel gebied. Ook op spiritueel gebied kan je bezig zijn met je adem.

Vandaar dat er verschillende coaches zijn met verschillende technieken. Ieder met zijn-haar eigen kracht. De een is niet beter dan de ander. Het is maar net wat jij zoekt, wat jou vraag is, waar jouw behoefte ligt.

​

Een foute ademhaling bestaat niet

Want je leeft, zo simpel is het.

Wel kan het bij de meeste mensen (bij jou ook?) functioneler. Zoals ik hierboven schreef dat jij je adem kunt inzetten als jij dat nodig hebt, maar ook dat je ademhaling zorgt dat de processen in je lichaam beter kunnen verlopen en een sterker immuunsysteem. Dat proces versterk je ook door langzamer te gaan ademen bijvoorbeeld. 

​

En daar komt de ademcoach om de hoek kijken

Een ademcoach maakt je bewust van je ademhaling

Het is de plek waar jij ontdekt hoe makkelijk en fijn het is om jouw ademhaling bewust te kunnen beïnvloeden zodat jij in rust stand komt, betere weerstand krijgt, goed kan slapen, energie hebt de hele dag door, focus houdt en 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Zoeken
We konden deze pagina niet vinden
Lees een paar andere goede posts van deze blog.
bottom of page